Lazanjete sa tunom

Lazanjete sa tunom

Evo jednog recepta koji objedinjuje zdravu, jednostavnu i ukusnu kuhinju. Recept nam je poslala Doris u sklopu naše male nagradne igre Pošalji i osvoji.

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 500 g Tjestenine Marija Lazanjeta/širokih rezanaca
  • Za umak:
  • 2 dl vrhnja za kuhanje 'z bregov
  • 2 dl kiselog vrhnja 'z bregov
  • 1 glavica luka
  • 300 g tunjevine
  • 50 g sira Varaždinca
  • 1 žličica majčine dušice
  • sol i papar po želji

Priprema

  • Korak 1 :Na ulju od tunjevine popržite nasjeckani luk, dodajte tunjevinu koju ste prethodno usitnili i još kratko pržite pa dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje
  • Korak 2 :Začinite i prokuhajte umak oko 5 minuta pa dodajte široke rezance kuhane u slanoj vodi
  • Korak 3 :Promiješajte te na kraju pospite naribanim Varaždincem i poslužite
  • Korak 4 :Posluživanje - Prije posluživanje jelu možete dodati nekoliko usitnjenih kapara
  • Korak 5 :Savjet - Umjesto tune možete koristiti file dimljene pastrve koji će dati posebnu notu vašem jelu