Ravioli sa sirom u umaku od kapara i inćuna

Ravioli sa sirom u umaku od kapara i inćuna

Svatko od nas uživa u ukusnom jelu, tako da odabirom pravog ručka ili večere, sigurno ne možete pogriješiti. Recept je zbilja jednostavan, ne zahtijeva previše truda ni mudrosti ali i vrlo ukusan…

Sastojci

  • Sastojci za 4 - 6 osoba:
  • 500g raviola sa sirom od Tjestenine Marija
  • 4 - 6 usoljenih inćuna
  • 50 dkg rajčica iz konzerve ili svježih
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 dcl crnog vina
  • 1 žlica usoljenih kapara
  • sol, papar
  • 2 žlice parmezana

Priprema

  • Korak 1 :Inćune isperite pa ih nasjeckajte s češnjakom i kratko popržite na malo ulja
  • Korak 2 :Dodajte vino, ostatak ulja i na laganoj temperaturi kuhajte uz povremeno miješanje dok se svi sastojci ne stope u gusti umak
  • Korak 3 :Gotovom umaku dodajte kapare i oprezno dosolite, te poslužite uz kuhane i ocijeđene raviole sa sirom i pospite parmezanom